Uitspraak Westtangent woensdag 24-1

De Raad van State heeft woensdag 24 januari  uitspraak gedaan.

Alle bezwaren zijn ongegrond verklaard!

Lees de volledige uitspraak hier

Woonzorg plannen Prins Frediklaan

AIG Careconcepts uit Arnhem heeft het voormalig hoofdkantoor van Nutreco aan de Prins Frederiklaan 4 (bij Utrechtseweg) gekocht en wil het ombouwen tot een kleinschalige woonzorgvorm met 24 luxe studio’s .
De exploitatie zou moeten gaan gebeuren door Woonzorgorganisatie Rosorum.
Motivatie is: “In Amersfoort is veel vraag naar hoogwaardig wonen met goede zorg en ondersteuning voor mensen met geheugenproblematiek”, aldus Bart van Venrooij, directeur van AIG Careconcepts. “Omdat hierbij de voorkeur sterk uitgaat naar kleinschalig georganiseerde woonvormen, is Rosorum de ideale exploitant. Rosorum is een professionele particuliere aanbieder van kleinschalige woonzorgvormen met een heel sterk track record en is daarmee voor Amersfoort van grote toegevoegde waarde.”
Ook is Van Venrooij bijzonder blij met de nieuwe locatie: “Het sfeervolle gebouw biedt ruimte aan circa 24 luxe studio’s en ligt in een aantrekkelijke woonwijk met talloze faciliteiten en openbaar vervoer op steenworp afstand. Idealer kan bijna niet.”

SWB weet niet of omwonenden op de hoogte zijn van deze plannen. Er zal in ieder geval een bestemmingsplanwijziging nodig zijn. We hopen op een opbouwend contact met de nieuwe eigenaar.
https://www.aig-careconcepts.nl/
http://www.rosorum.nl/

foto van Stichting Woonklimaat Berg SWB.

10 bomen gekapt bij de watertoren

De toren is verkocht aan Splinter Eemland beheer en staat te huur voor € 60.000  per jaar. Mogelijke bestemmingen: kantoren, ateliers, horeca. Recent zijn er 10 hoge dennen gekapt die de watertoren enigszins aan het zicht onttrokken. Er was een gemeentelijke kapvergunning, voor maar 2 bomen. De eigenaar beroept zich op een wijziging van de Boswet/ Wet Natuurbehoud, volgens welke de provincie over de kap zou gaan. En die had geen bezwaar….We gaan het uitzoeken!

Bomen bij watertoren gekapt

edit

Hoe zet je zelf een Whatsapp buurtpreventiegroep op?

Iemand moet het initiatief nemen en als beheerder optreden. Er kunnen meerdere beheerders zijn. Alle deelnemers moeten over een smartphone beschikken met Whatsapp erop geïnstalleerd. Het moet gaan om een logisch afgebakend gebied (een of meer straten, liefst aan elkaar grenzend met bijv. achtertuinen). Niet te klein (dan plaatst de gemeente geen borden), maar ook niet te groot (dan kan de beheerder het niet meer overzien). Whatsapp laat maximaal 256 deelnemers toe in een groep. Uitgaande van gemiddeld 2 deelnemers per huishouden, gaat het dus om maximaal 128 adressen. In de praktijk doet overigens niet iedereen mee.
Continued reading >

Boswandeling Curacaolaan en Belgenmonument

 

Op zaterdag 10 juni en 23 september werden door de gemeente boswandelingen gehouden in de gebieden rond de Curacaolaan en de Belgenlaan. Doel was om de omwonenden te informeren over het uit te voeren onderhoud aan het bos in het kader van duurzaam bosbeheer. Names de gemeente was Marjolein Hinkover aanwezig, en de uitvoerder/aannemer van het onderhoud, Jan de Groot. Vooral aan de Curacaolaan was er flinke belangstelling van omwonenden: ca 12 personen waaronder een vertegenwoordigster van de woningbouwcorporatie. Continued reading >

Reanimatie Netwerk Bergkwartier-Bosgebied

Gesprek met wijk coördinator Paul van Beuzekom
“In het geval van een oproep voor reanimatie heb ik met mijn AED (Automatische Externe Defibrillator) een bereik van 5 minuten”. Dit zegt Paul van Beuzekom, wijk coördinator Bergkwartier, aangesloten bij de Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort. “Binnen vijf minuten met een reanimatie starten kan overlijden of ernstige gezondheidsschade voorkomen en dat is winst voor het slachtoffer en voor de maatschappij”. De Stichting streeft er daarom naar zoveel mogelijk AED-apparaten beschikbaar te hebben. De huidige AED-apparaten voor particulieren, instellingen en bedrijven zijn uitgerust met een track and trace-systeem. Je krijgt hem dus altijd terug en ze zijn door het ambulancepersoneel en de dienstdoend cardioloog uit te lezen. Dit is een grote tijdwinst voor de vervolgbehandeling. Het aantal beschikbare AED-apparaten dekt nog lang niet het Bergkwartier.
Mocht u een AED in huis hebben meldt dit dan aan de Stichting Reanimatienetwerk Amersfoort. Om het apparaat ook beschikbaar te hebben voor de opgeroepen hulpverleners, moet het apparaat buiten uw huis of instelling weg te halen zijn. Nu hangen te veel AED apparaten op een plek waar ze alleen op werkdagen overdag te bereiken zijn. Door de Hartstichting worden de buitenkastjes (e.v.t. met codeslot), zolang de subsidiepot dit trekt, verstrekt. Een goede AED kost, inclusief het onderhoud, ongeveer €2200. Veel geld voor een particulier, maar er één gezamenlijk voor de straat aanschaffen is een goede optie. En misschien zijn er ook bedrijven in de wijk die willen bijdragen aan de kosten? De Stichting Reanimatie Amersfoort hoort het graag van u.
Hoe werkt het oproepsysteem
Per noodsituatie wordt er via 112 een bericht verstuurd naar dertig personen in de directe omgeving van het slachtoffer die kunnen reanimeren en een AED in de buurt kunnen ophalen. De reanimatie kan dan al starten voordat de ambulance arriveert. De burgerhulpverlener heeft een cursus gehad van vier uur en is dan in staat een reanimatie te starten en de AED te gebruiken. Reanimatie is een heftige ervaring; de Stichting zorgt daarom voor goede nazorg. Iedereen kan de cursus volgen, kosten € 30 voor een particulier, soms zijn ze gratis.
In het Bergkwartier zijn extra burgerhulpverleners die al kunnen reanimeren en aangesloten zijn bij het netwerk nog van harte welkom. Paul roept deze mensen op zich aan te melden. Waar het echt knelt is het aantal aangemelde beschikbare AED’s: dat is nog veel te weinig.
Informatie
Zie voor meer informatie http://www.reanimatienetwerk-amersfoort.nl Stichting Reanimatie Amersfoort of hun facebookpagina.

Het hele artikel vindt u hier