Woonzorg plannen Prins Frediklaan

AIG Careconcepts uit Arnhem heeft het voormalig hoofdkantoor van Nutreco aan de Prins Frederiklaan 4 (bij Utrechtseweg) gekocht en wil het ombouwen tot een kleinschalige woonzorgvorm met 24 luxe studio’s .
De exploitatie zou moeten gaan gebeuren door Woonzorgorganisatie Rosorum.
Motivatie is: “In Amersfoort is veel vraag naar hoogwaardig wonen met goede zorg en ondersteuning voor mensen met geheugenproblematiek”, aldus Bart van Venrooij, directeur van AIG Careconcepts. “Omdat hierbij de voorkeur sterk uitgaat naar kleinschalig georganiseerde woonvormen, is Rosorum de ideale exploitant. Rosorum is een professionele particuliere aanbieder van kleinschalige woonzorgvormen met een heel sterk track record en is daarmee voor Amersfoort van grote toegevoegde waarde.”
Ook is Van Venrooij bijzonder blij met de nieuwe locatie: “Het sfeervolle gebouw biedt ruimte aan circa 24 luxe studio’s en ligt in een aantrekkelijke woonwijk met talloze faciliteiten en openbaar vervoer op steenworp afstand. Idealer kan bijna niet.”

SWB weet niet of omwonenden op de hoogte zijn van deze plannen. Er zal in ieder geval een bestemmingsplanwijziging nodig zijn. We hopen op een opbouwend contact met de nieuwe eigenaar.
https://www.aig-careconcepts.nl/
http://www.rosorum.nl/

foto van Stichting Woonklimaat Berg SWB.