Nieuws (Facebook)

Bekijk hier onze Facebook pagina ook zonder Facebook account!

Gratis Gemeentelijk advies zonnepanelen: niet via vergunningenloket!
Zonnepanelen en beschermd stadsgezicht is een kwestie van maatwerk. De gemeente heeft daarvoor een aantal spelregels opgesteld. Als u zonnepanelen wil gaan plaatsen raden wij u aan om, voordat u enige (bestel/betaal-) verplichting aangaat, telefonisch contact op te nemen met de afdeling Monumentenzorg van de gemeente Amersfoort. Deze afdeling kan concreet advies te geven over de haalbaarheid (vergunning) van uw plannen en zal ook de formele route kunnen aangeven. De gemeente voert het beleid dat geen leges verschuldigd zijn in dit soort gevallen. Contactgegevens zijn hier te vinden:
www.amersfoort.nl/bouwen-en-verbouwen/to/monumentenzorg.htm
Wanneer u via het Vergunningenloket om advies vraagt, loopt u in de praktijk het risico dat u iemand treft die niet exact op de hoogte is van dit onderwerp en/of die eerst een legesnota stuurt (dit is echter niet terecht). De stichting Duurzaam Amersfoort Zuid (DA-Z) heeft hierover contact gehad met de gemeente en hopelijk verbetert de situatie bij aanvragen via het Vergunningenloket. Desalniettemin is het verstandiger om deze vragen vooralsnog via de afdeling Monumentenzorg te leiden. Er is ook een brochure over dit onderwerp beschikbaar. Binnenkort volgt hiervan een update. (bron: DA-Z)
...

View on Facebook

1 month ago

Stichting Woonklimaat Berg SWB

Hartveilig Bergkwartier?
Vorig weekend hebben 250 mensen in één dag in het Eemland college leren reanimeren. Burgemeester Bolsius en Bas Westerweel openden de dag. Bas heeft een paar jaar geleden een hartstilstand gehad en vertelde daarover. Wat Bas overkwam gebeurde nog geen week later midden in onze wijk: iemand met een hartstilstand die dankzij razendsnel handelen van een gezinslid, politie en burgerhulpverleners binnen 5 minuten gereanimeerd werd met behulp van een AED. We hopen natuurlijk op een net zo voorspoedig herstel als bij Bas. Het onderstreept nog eens het belang van voldoende burgerhulpverleners en beschikbare AED’s want per minuut nemen de overlevingskansen af. Sinds de start van het Reanimatie Netwerk Amersfoort zijn er in onze wijk behoorlijk wat AED’s bijgekomen: de laatste als geschenk van de eigenaars van het net verbouwde appartementengebouw aan de Utrechtseweg 102. Maar een blik op de kaart leert dat er ook nog behoorlijke gaten in de dekking zitten b.v. in het gebied rond de Curaçaolaan. De Hartstichting voert deze weken actie om meer AED’s beschikbaar te krijgen: als u er één heeft hang hem dan buiten (in een gratis kast van de Gemeente) of als u er één wil aanschaffen -al dan niet samen met buren- kijk dan op de website van het Reanimatienetwerk www.reanimatienetwerk-amersfoort.nl/
De TV-spot van de Hartstichting: www.youtube.com/watch?v=ghI0xLlfcyE&feature=youtu.be
...

View on Facebook